En trend som rått länge i inredningsbranschen nu är att använda sig av mycket blommor och växter i inredningen. Och grönskan fortsätter att utgöra en stor del av våra hem även under 2017. Många växter ger hemmet en mjuk och organisk känsla som gör att det blir mysigt och harmoniskt att vistas där.

Satsa på ovanliga arrangemang

Förvandla lägenheten till en djungelBlommor är ju inte direkt en ny trend, växter har vi haft i våra hem sedan långt tillbaka. Skillnaden från förr är dock hur vi väljer att använda våra växter i inredningen. Istället för att följa de gamla traditionerna och placera blommor i fönstren och på en och annan piedestal så gäller det att satsa på lite mer nyskapande kreationer. Varför till exempel inte bygga på höjde- utnyttja lägenhetens väggar och häng upp blommorna i olika mönster och formationer. Eller så kan man skapa stora och maffiga blomsterarrangemangen genom att placera flera olika permanenta växter tillsammans i en stor kruka för att skapa en annorlunda effekt.

Rätt kruka till rätt växt

Kom ihåg att det inte räcker att placera en växt i vilken kruka som helst- det kräver faktiskt en hel del eftertanke. Först och främst är det snyggt om krukorna matchar resterande inredning men de måste också passa växterna. En enkel och diskret växt gör sig bäst i en lite mer iögonfallande kruka som sticker ut och vice versa.

Skapa stilleben

Förvandla lägenheten till en djungelEtt annat sätt att använda sig av växter på ett nytt sätt är att låta dem bli en del av stilleben och grupperingar av prydnader som man skapar hemma. Låt växterna ta plats på oväntade ställen för att skapa spänning, liv och rörelse i hemmet. Varför inte plantera små fetbladsväxter eller kaktusar, som inte behöver så mycket solljus, i hängande glaskulor och hänga upp i badrummet. Det blir både oväntat och intressant.