Mode och trender förändras ständigt och det gäller såklart även när det kommer till hur vi väljer inreder våra hem. Det kommer ständigt nya influenser och inspirationer och det gäller naturligtvis även för detta år. Här följer därför en redogörelse för vad som är hett och inne i inredningsbranschen under 2017.

Säsongens signaturfärg

Så inreder du med årets heta inredningstrenderSverige och Skandinavien är ju känt för att inreda med mycket ljusa färger, speciellt väldigt mycket vitt. Men under denna säsong frångår man detta och tar in mer färg i inredningen. Det handlar om dova naturfärger, mycket grått och även grönt kommer att få ett uppsving. Men den färg som dominerar är helt klart blått, och då gärna mörkt blått. Och denna färg kan man använda var som helst i sitt hem. Den passar lika bra på väggar, skåpluckor och möbler som i detaljer så som textilier och prydnader.

Nya metaller

Tidigare säsonger har det framför allt varit mässingen som dominerat när det gäller metaller, även om det också funnits en del kopparinslag. Kopparen stannar kvar medan mässingen i år kommer att ersättas helt av silver. Denna metallfärg ligger helt rätt i tiden och kan användas både i prydnader så som ljusstakar och lampor och i andra detaljer så som textilier i form av plädar, kuddfodral och gardiner.

Vissa gamla trender lever kvar

Så inreder du med årets heta inredningstrenderÄven marmor har varit en framträdande trend under en längre tid och marmorn kommer att leva kvar- även om i en lite annorlunda form. Nu mera är nämligen marmormönstrat allra hetast om det sitter på väggarna. Tapeter mönstrade som marmor är nämligen väldigt inne.

När det gäller stenmaterial så ersätts marmorn av terrazzo. Detta är ett material där krossad marmor och andra stenar blandas tillsammans med cement. Detta material är mycket hållbar och kan användas till nästan vad som helst. Även betongen kommer starkt och kommer bli mycket populär precis som andra mer naturnära material som till exempel obehandlat trä och liknande.

Inred med växter

I år skall man ha mycket växter i hemmet. Ju mer desto bättre egentligen. Allra trendigast förutspås klängväxter bli- låt den klättra längst väggarna eller varför inte hänga ner från en hög position i rummet eller en ampel. Det är också populärt med både riktigt stora och riktigt små växter, så som inomhusträd eller terrarium- alltså glaskupor eller skålar där man planterat vackra och intressanta arrangemang av olika små växter. Ofta rör det sig om minikaktusar eller fetbladiga växter.