Mässing och koppar har under de senaste åren varit de dominerande metallerna i inredningsvärlden. Men i den senaste trenden som man kan börja ana och som kommer att bli den stora grejen under 2017 är att silver kommer tillbaka- och det ordentligt. Silver kommer helt att ersätta de andra metallerna och bli det enda rätta att inreda med.

Inreda med silver

Glöm mässing detta året är det silver som gällerAtt inreda med silver är mycket roligt då denna kalla metall passar mycket bra in i våra minimalistiska, ljusa och avskalade skandinaviska hem. Silver går att använda i stort sett var som helst i ett hem. Låt metallen göra inträde i form av möbler, tapeter, eller lampor. Eller varför inte bara byta ut beslag i kök eller badrum till nya i silver. Även textilier i silvertoner är helt rätt. Gardiner, mattor, kuddar, filtar och draperier i denna populära färg kan göra sig mycket bra mot de typiska nordiska färgskalorna i blått och naturfärger. Och det behöver ju inte bara vara den blanka skinande typen av silverfärg, även matta och mer dämpade silvertoner fungerar alldeles utmärkt.

Låt silvret utgöra detaljerna

Vill man införa silver i en redan existerande inredning där det inte finns plats för några större utsvävningar eller förändringar så går det alldeles utmärkt. Det gäller helt enkelt att arbeta med de små detaljerna. Under våren kommer det att komma en hel del produkter i silver som man lätt kan placera ut i sitt hem för att få in element av silver. Det kan vara så enkelt som att köpa ljuslyktor eller ljusstakar i denna metall. Eller varför inte byta ut en tavelram eller några blomkrukor mot några i läckert blankt silver. Kanske vill man vara lite mer vågad- då kan en idé vara att skaffa en häftig silverskulptur eller något mer abstrakt prydnadsföremål som kan lysa upp rummet med sin silverglans.