För den som är intresserad av inredning kan det vara roligt att gå på någon av de många mässor med detta tema som anordnas i vårt land varje år. Strosa runt tillsammans med andra som delar ditt intresse, upptäck nyheter och låt dig inspireras.

De två jättarna

Precis som alla mässår så inleds 2017 med den största inredningsmässan av dem alla, nämligen Formex. Det är på denna mässa som grossister och designers presenterar sina nyheter för året. Tyvärr är mässan bara öppen för branschfolk men den är ändå viktig att känna till eftersom det är här som säsongens trender sätts. Strax efter Formex går Stockholm furniture and light fair av stapeln. Denna mässa fokuserar främst på skandinavisk möbeldesign och ljusnyheter och hit är både privatpersoner och proffs välkomna.

Mässor för hus och hem

Det anordnas flera olika mässor för den som vill renovera eller bygga om sitt hem. Det spelar ingen roll om det rör sig om en villa eller en lägenhet eller hur omfattande förändringar man vill göra- på de här mässorna kan alla få inspiration och lära sig nya saker. Här förevisas de nyaste metoderna och teknikerna och vi lekmän får chansen att ta del av de senaste utvecklingarna och uppdateringarna inom branschen. Helt enkelt är det en chans att ta reda på vad som är möjligt att göra när man renoverar. Man kan till exempel besöka Hem & villamässan som hålls i Stockholm i oktober varje år. Hit kommer några av våra duktigaste inredare, många av dem som är kända från TV brukar medverka på denna mässa. Lyssna på intressanta föreläsningar och ta del av deras allra bästa inredningstips.

Gammalt och nytt

Det är inte bara nyheter och trender som presenteras på dessa mässor. Flera gånger per år, och på olika platser runt om i landet, anordnas antikmässor. Bland annat hålls en stor årlig antikmässa på Älvsjömässan i Stockholm. Här kan alla som tycker om gamla saker riktigt gotta sig åt massor av fantastiska antikviteter. Det mesta som visas på mässan är dessutom till salu så här kan man få med sig sina favoriter hem direkt från mässan.